Nek' vam svaki novi dan, ekološki čist i zdrav, bude suncem obasjan !!!


PLES NA TRGOVIMA

Rastimo uz ples - I moduo

_________________________________________________________________

Školske 2012/13. godine vrtić Eko bajka je uzeo učešće u projektu "Rastimo uz ples". To je projekat koji okuplja učesnike iz zemalja okruženja. Jedan od glavnih ciljeva ovog projekta je vršenje priprema za učešće u narednom projektu pod nazivom "Ples na trgovima". U cilju realizacije istih biće organizovan niz seminara, međunarodnih skupova, sastanaka kako bi predviđene aktivnosti bile korektno sprovedene. Seminari se pripremaju prema Katalogu programa stručnog usavršavanja nastavnika.

Plesu na gradskom trgu prethodi roditeljski sastanak kome su prisustvovala i djeca. Na sastanku su djeca svojim roditeljima pokazivala plesne korake. To je bio jedan od vidova pripreme za češće u plesu. I ova je aktivnost imala za cilj druženje roditelja i djece naglašavajući presudan uticaj roditelja na odgoj djece.

1. juna 2013. godine organizovan je PLES NA TRGOVIMA kao nastavak projekta "Rastimo uz ples". 11500 mališana iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore predstavilo se koreografijama na gradskim trgovima. Ispred vrtića Eko bajka učešće je uzelo 12 vaspitnih grupa uzrasta od 3 do 6 godina predstavivši se sa 11 koreografija. Jednu od koreografija zajednički su izvela djeca sa svojim roditeljima.

U Sutomoru je u junu 2013. godine organizovana evaluacija projekata "Rastimo uz ples" i "Ples na trgovima" na kojoj je vrtić Eko bajka imao zapaženu prezentaciju.

_________________________________________________________________