Nek' vam svaki novi dan, ekološki čist i zdrav, bude suncem obasjan !!!


DJEČIJA NEDJELJA

___________________________________________________________

2013.

Aktivnosti povodom obilježavanja Dječije nedjelje jedne su od onih kojima se mališani najviše raduju. S toga nije ni čudo što se obim aktivnosti povećava iz godine u godinu i što svojom interensantnošću privlače pažnju javnosti.

Preko 100 djece iz 4 vaspitne grupe posjetilo je Skupštinu opštine Pljevlja gdje su govorila o dječijim pravima i izlagala svoj pogled na društvo. Predsjednik Skupštine simbolično je djeci uručio KLJUČ GRADA, a potom su se djeca uz koktel - zakusku družila sa predstavnicima Skupštine.

U okviru priprema za DJEČIJI MASKENBAL, koji je jedna od aktivnosti kojom odilježavamo Dječiju nedjelju, održane su radionice na kojima su djeca uz pomoć svojih roditelja pravila maske. I u ovoj, kao i u mnogo prethodnih situacija, cilj nam je bio istaći značaj vremena koje roditelji posvećuju druženju sa svojom djecom.

Nakon izrade maski, djeca su učestvovala na JESENJEM KARNEVALU. Šetajuci gradskim ulicama mališani su prezentovali svoje kreacije.

Nakon održavanja maskenbala djeci je upriličen PIDŽAMA PARTY.

Još jedna od aktivnosti u okviru obilježavanje Dječije nedjelje je DJEČIJA LIKOVNA KOLONIJA. U glavnoj gradskoj ulici su djeca sa roditeljima slikala na panoima i štaflerajima na temu dječijih prava. I ovog puta su se djeca družila sa svojim roditeljima.

KLINCIJADA je obuhvatala sportske aktivnosti i takmičenje predškolaca u dvorištu vrtića. Sportske igre zahtijevale su spretnost, okretnost i brzinu, a najboljim takmičarima podijeljene su medalje.

Sekretarijat za društvene djelatnosti je za djecu organizovao POZORIŠNU PREDSTAVU na kojoj je učestvovalo pozorište iz Beograda.

Završnica Dječije nedjelje posvećena je IZLETU u Kosanici. Tom prilikom su djeca obišla i NVO Koraci.

I ovog su puta, kao i do sada, naše aktivnosti intenzivno bivale medijski praćene.

___________________________________________________________

2012.

JPU "Eko bajka" je nizom aktivnosti obilježila Dječiju nedjelju - nedjelju dječijih prava. Između ostalih, tradicionalna aktivnost je Šeširijada kojom djeca skreću pažnju na sebe svojim sugrađanima. Šetnjom kroz grad, obučeni u prelijepe kostime i šešire koji su ukrašeni plodovima jeseni, djeca recituju stihove iz BUKVARA DJEČIJIH PRAVA. Gosti na Šeširijadi su djeca iz NVU "Zračak nade" i Dnevnog centra koja ukazuju da djeca sa smetnjame i bez smetnji u razvoju treba da se druže, zajedno igraju i odrastaju. Poslije šetnje gradom, djeca, roditelji i gosti uživali su u domaćim priganicama i ekološkom džemu.

___________________________________________________________

2011.

Tradicionalno obilježavamo Dječiju nedjelju, te smo, između niza aktivnosti, organizovali:
- Šeširijadu
- Izložbu dječijih radova
- Druženje sa drugarima iz Zračka nade.

___________________________________________________________

2010.

Vrtić Eko bajka je uspješno realizovao planirane aktivnosti za obilježavanje Dječije nedjelje. Organizovana je Šeširijada, izložba dječijih likovnih radova i izvođene su recitacije Dragana Radulovića.

___________________________________________________________